Egészségesebb talajból egészségesebb termés

     
 

A mezőgazdaság szerepe és fontossága a gazdaságban és az élelmiszeriparban egyaránt vitathatatlan. Sajnos talajaink állapota az elmúlt évtizedek felelőtlen talajművelési és tápanyag visszapótlási szokásainak köszönhetően jelentősen romlott, s ahhoz, hogy egészségesebb és értékesebb terméket tudjunk előállítani, sokkal nagyobb figyelmet kell rá fordítanunk.  A mezőgazdasági termelésben dolgozók kitartása és megújulásra való képessége önmagában is becsülendő dolog, de ha további energiát fektetünk talajaink helyreállítására, és egy okszerű gazdálkodással a fenntarthatóság biztosítására, akkor nagyszerű dolgokat érhetünk el, amiből a jelen- és a jövő generációja egyaránt profitálni fog.
Külön fejlesztő stábunk azon dolgozik nap, mint nap, hogy termékeink eredményességét növeljük, folyamatosan fejlesztjük a készítményeinket, a saját üzemben történő gyártás pedig biztosítja az állandó minőséget. Szemléletünkben mindig a termelő az első. Ez az emberközpontúságunk abban is megmutatkozik, hogy tanácsadóink személyesen keresik meg a gazdálkodókat, ápolják velük a kapcsolatot és arra törekednek, hogy átadják azt a tudást, amivel cégünk rendelkezik.

„Küldetésünk, miszerint „Szívügyünk a termőföld”, létfontosságú eleme nemcsak a növénytermesztésnek, hanem az emberi egészség megőrzésének is.”
- Vajda Péter, ügyvezető

Nem túlzás azt állítani, hogy küldetésként tekintünk arra, amit csinálunk. Ebből nyerjük mindennapi lendületünket, mert komolyan hiszünk abban, hogy munkánk által nemcsak a mezőgazdasági termelés jövője, de alapvetően a talaj termékenysége, természetes egyensúlya és életereje is biztosítható, sőt mi több növelhető!
Saját fejlesztésű Phylazonit termékeink a növények számára olyan fontos baktériumokat tartalmaznak, melyek elősegítik azok fejlődését, tápanyagokkal történő ellátását. A Phylazonit termékek használatával megvalósulhat egy környezetkímélő, mégis gazdaságos és biztonságos termelés, melynek eredményeként nagyobb terméshozamot és a táplálkozás szempontjából kedvezőbb beltartalmi értékeket érhetünk el. Termékcsaládunk tagjai a biotermesztésben is használhatóak.

Magyar termék magyar gyárakból

A Phylazonit baktériumkészítményeket 2004-től Szegeden és 2010-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beszterecen állítjuk elő, így partnereinket két üzemből tudjuk kiszolgálni. Ezáltal a folyamatosan növekvő piaci igényekhez megfelelő gyártási kapacitással rendelkezünk.

Minden, a gyártás során felhasznált anyag, sőt maga az üzem is teljes egészében magyar gyártók Magyarországon végzett munkájának a gyümölcse. A Phylazonit teljes egészében magyar termék.

A termékelőállítás folyamata a laboratóriumban kezdődik, ahol a mikrobiológusaink tökéletesen steril körülmények között készítik el az oltóanyagot. Maga a gyártás úgynevezett fermentációs tartályokban történik. A termékek csomagolása közvetlenül a kiszállítást megelőzően valósul meg, így partnereink mindig a legfrissebb, és a legmagasabb aktív sejtállományú baktériumkészítményt kapják meg.

Laboratóriumainkban a hivatástudat szakértelemmel párosul

A Phylazonit számunkra nem csak egy munka, egy termék, amit előállítunk és forgalmazunk, eszközként tekintünk rá, mellyel segíthetjük a termelők biztosabb megélhetését, és amivel biztosíthatjuk az utókor számára is a megfelelő mennyiségű és jó minőségű élelmiszert. Laboratóriumainkban éppen ezért magas szakmai tapasztalattal rendelkező, elkötelezett mikrobiológusaink, kutatóink dolgoznak folyamatosan azon, hogy fejlesszék a magyar talajok számára a legjobb, leghatékonyabb megoldásokat, baktériumtenyészeteket.

„Az oldatok nagyszerűsége abban rejlik, hogy a talajból olyan mikrobatörzsek lettek izolálva és tesztelve, melyek a növények növekedésére és fejlődésére, a talaj állapotára nagyon kedvezően hatnak.”A gyárból egyenesen a termelőhöz

Készítményeinket nem raktározzuk, hanem egyenesen a gyárunkból szállítjuk ki az ügyfeleink számára a Phylazonitot, és gyors logisztikai hátterünk segítségével a megrendelt készítmények akár 24 órán belül megérkezhetnek termelőinkhez az ország bármely pontjára. Baktériumkészítményeinket frissen csomagoljuk, a kiszállítást megelőzően csupán néhány órával töltjük meg eltérő méretű tartályainkat, így a termelőink legnagyobb megelégedésére a kiszállított baktériumtrágyák mindig a legjobb minőségben állnak rendelkezésre. Mindig csak annyi terméket szállítunk, amennyire az ügyfeleinknek az adott pillanatban szükségük van, így készítményeink minősége nem romlik, sem változó időjárási körülmények, sem pedig technikai probléma esetén.

Emberközpontúság és minőségbiztosítás

Logisztikai és értékesítési szemléletünkben mindig a termelő az első. Tanácsadóink személyesen keresik meg a gazdálkodókat és átadják számukra azt a tudást, amivel cégünk rendelkezik. Számukra mindig a legkönnyebb és a leghatékonyabb kivitelezési technológiát javasoljuk. Ügyfeleinknek nem csak eladjuk a Phylazonit termékeket, hanem a mezőgazdasági termelésük teljes folyamatát végigkísérjük és segítjük őket, szakmai támogatást nyújtunk számukra.

2012 óta a Phylazonit termékcsalád minden tagja egyedi azonosítóval rendelkező plombával van lezárva a kiszállításig, szavatolva a bontatlan állapotot. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy bármilyen minőségi probléma merül fel oldatainkkal kapcsolatban, az azonnali termékcserét von maga után. Büszkék vagyunk arra, hogy bizalmi kapcsolatban állunk ügyfeleinkkel.
 
 

Bálint András, kereskedelmi igazgató:

A Phylazonit olyan organikus baktériumkészítmény, amelynek tudatos, hosszú távú használata mellett visszaállítható talajaink természetes állapota. Alkalmazásával a talajhibák helyrehozhatóak és visszafordíthatóak a káros folyamatok. Amellett hogy segít a szervesanyagok, tarlómaradványok feltáródásában, támogatja a növények fejlődését, növekedését és erősíti azok immunrendszerét.

Tudatos használata mellett a leromlott talajok hosszútávon helyrehozhatóak, a művelésük könnyebb lesz és eredményes. Talajterhelés nélkül lehet hozamot növelni!

 

 

Trabalka Krisztián, régióvezető:

A Phylazonit egy olyan termék, amellyel csökkenthetjük a talajainkra gyakorolt azon "káros mellékhatásokat", amiket az intenzív növénytermesztés során elkövetünk. Egy másik aspektusból pedig azt szeretem, hogy az értékesítés során a szakmai oldalról közelítve válik érdekessé a technológia, nem pedig a különböző kereskedelmi fogások kapcsán.

Szántóföldi termelésünk alapja a termőföld. Aki nem szentel ennek kellő figyelmet, az versenyhátrányba kerülhet azon innovatív és fejlődő cégekkel szemben, akik nem "félnek" a jövő termékeitől és technológiáitól.

 

 

 

Holopovics Zoltán, szakmai és fejlesztési vezető:

Az Agrova Kft. kísérleteinek vezetőjeként a Phylazonit technológia hatását vizsgálom az ország különböző adottságú területein. Területtől és évjárattól függetlenül a technológia egymásra épülő elemei jól kiegészítik egymást és a változó körülmények ellenére biztos hatást eredményeznek. Száraz időjárásban a talaj szerkezete, porozitása, víztároló képessége, csapadékos évben a megnövekedett zöldtömeg és termés nagy tápanyag igényének pótlása biztosított a különböző baktérium készítmények alkalmazásával. A növényt érő stressz hatások leküzdésében segít a széles hatóanyag tartalommal és huminsavval ellátott lombtrágyánk.

A technológiát alkalmazó gazdaságok termelési színvonala egy magasabb szinten állandósul. Az évjárat okozta termésingadozás mértéke csökken, a termelés biztonságosabbá válik.

 

 

 

Díjak, eredmények