Hírek

Hírek oldal
Sárbogárdon jártunk...

Sárbogárdon jártunk...

September 01,

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a hagyományos Sárbogárdi Területi Szántóversenyt a Fejér megyei település határában. A 2014. augusztus 30-án megtartott eseményen cégünk kiállítóként és támogatóként vett részt.

A versenyzők már kora reggel gyülekeztek Sárbogárdon, majd felvezetéssel érkeztek a Sárbogárd–Sárszentmiklós út mellett fekvő Külső szőlő-dűlőnél található versenyterületre, ahol a verseny szervezői, a Sárbogárdi Gazdák Baráti Körének tagjai fogadták őket. A rendezvényt reggel nyolckor nyitották meg, és az első versenyzők kilenc órakor készítették a nyitóbarázdát. A megmérettetésre 43 gazda nevezett traktorral, tízen pedig ló vontatta ekével álltak rajthoz.

A Sárbogárdi Területi Szántóversenyre nemcsak helybéli vagy környékbeli gazdák, agrárszakemberek jöttek el, de az ország távolabbi régióiból is érkeztek vendégek. Amint területi tanácsadónktól, Kovács Zsolttól megtudtuk, bőven akadt dolguk az egész napos gazdatalálkozón résztvevő kollégáinknak. Szakértőink sok érdeklődőnek válaszoltak a Phylazonittal, a talajoltással és az okszerű talajműveléssel, a fenntartható mezőgazdasággal kapcsolatos kérdéseikre. Egyúttal tanácsokkal látták el partnereinket a Phylazonit talajoltóanyag alkalmazásának aktuális feladatai kapcsán. A pavilonunk díszítésére szolgáló anyagokat több helyi és környékbeli gazdától kaptuk, akik valóban büszkék lehetnek a terményeikre.

Nagy sikert aratott a tombolasorsolásunk is, amely során Phylazonit-pólókat és KWS–Phylazonit ajándékcsomagokat lehetett nyerni. Utóbbi egy zsák KWS kukorica-vetőmagot tartalmazott, amit kiegészítettünk 20 liter Phylazonit MC talajoltóanyaggal – ezt a nyertes által megjelölt időben szállítunk házhoz.

Vissza a bejegyzésekhez