Hírek oldal

Megjelent a zöldítési program gazdálkodói kézikönyve

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Földművelésügyi Minisztérium és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal gondozásában megjelent a Zöldítés gazdálkodói kézikönyv. A mezőgazdasági termelők munkáját segítő kötet már letölthető digitális formában!

A Phylazonit a 33. AGROmashExpo kiállításon

Minden idők legsikeresebb AGROmashExpo kiállítása ért véget január 31-én a budapesti Hungexpo "vásárvárosban". Hazánk legjelentősebb mezőgazdasági szakmai seregszemléjén a Phylazonit is új csúcsot állított fel: minden eddiginél nagyobb standon fogadtuk rekordszámú látogatónkat.

Ha a talaj él, akkor teremni is fog

A magyarországi mezőgazdasági piacon egyre jelentősebb szerepet kapnak a növénytermesztést támogató mikrobiológiai készítmények. A baktérium alapú talajoltóanyagok ma már jószerint megkerülhetetlenek, ám még mindig sok a kérdőjel velük kapcsolatban. Ezért nemrégiben megkerestük azt a ma már nyugdíjas biotechnológust, aki annak idején oroszlánrészt vállalt hazánk első, és mindmáig piacvezető baktériumkészítménye, a Phylazonit kifejlesztésében.

Egy év sem képzelhető el Agromash Expo Kiállítás nélkül!

 A 2015. január 28-31. között megrendezésre kerülő agrár szakkiállításon az előző évekhez igazodva, most is találkozhatnak a Phylazonit standjával.

A jól ismert szaktanácsadóink nagyobb nyereményekkel, még nagyobb standdal és kihagyhatatlan ajánlattal várja a látogatókat!

Megtalál minket és akciónkat a G pavilon 104D standjánál, ahol Kollégáink folyamatosan jelen lesznek, így készséggel állnak rendelkezésre bármilyen, a talajjal, tápanyagpótlással vagy talajközpontú gazdálkodással kapcsolatos kérdésben. Mindemellett tájékozódhat a talajoltás fontosságáról, hatékonyságáról.

Ha érdeklik a részletek, találkozzunk az Agromash Expon 2015. január 28-31. között a Phylazonit standjánál. Meghívónkért - amivel kedvezményes áron vásárolhatja meg belépőjét - regisztráljon elektronikusan IDE kattintva!

150 év a növénynemesítésben és 18 a talajoltásban

Nekünk, magyaroknak kétségtelenül van mire büszkének lenni, legyen szó akár a növénynemesítésről, akár a termőtalaj „életének, egészségének és termőképességének” a fenntartásáról. Ez a két terület a 21. században a mezőgazdaság fókuszába került, hiszen egyértelmű lett, hogy nem a kémiai, hanem a biológiai fejlesztések szolgálhatják hatékonyan a fenntartható gazdálkodást.

2015 – A Talajok nemzetközi éve

 Egészséges talajokat az egészséges életért – ezzel a mottóval indul útjára 2015-ben A talajok nemzetközi éve, amely felhívja a figyelmet a tudatos és fenntartható talajművelés, tápanyag-gazdálkodás, és a nemzetközi összefogás fontosságára – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel december 5-én, A talaj világnapján.

Tanácskozás a környezetkímélő talajművelésről

 Környezetkímélő talajművelési rendszerek Magyarországon – Elmélet és gyakorlat címmel rendeztek szakmai konferenciát 2014. október 27-én. A tanácskozáson az Agrova Kft. is részt vett, cégünk szakmai és fejlesztési vezetője, Szabó István pedig előadást is tartott.

„A számokkal győzött meg igazán a Phylazonit”

A Tolna megyei Attalán gazdálkodó partnerünk földjén az idén kimagasló eredményt produkált a napraforgó. A 4,8 tonna/hektáros hozam elérésében Hambuch Árpád szerint alapvető szerepet játszott a Phylazonit talajoltás alkalmazása.

A siker kulcsa: okszerű alapművelés

 A napraforgó már „lejött a földekről” ezekben a hetekben már a kukoricát aratják. A következő időszak legfontosabb feladata az őszi alapművelés, ami nagyban meghatározhatja a jövő esztendő sikerét. Mi mindent érdemes szem előtt tartanunk annak érdekében, a következő kultúra számára optimális viszonyokat, élettel teli talajt biztosítsunk? Erről kérdeztük a téma egyik legkiválóbb hazai szakértőjét, dr. Gyuricza Csaba egyetemi docenst.

A Phylazonit a Bábolnai Gazdanapokon

 Az ország egész területéről vártuk partnereinket és érdeklődő vendégeinket a szeptember 10.–13. között megrendezett 29. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon. Noha az időjárás nem mindig fogadta kegyeibe a rendezőket és a résztvevőket, a Phylazonit munkatársai mégis sikeresként könyvelhették el a négynapos eseményt.