Hírek oldal

„Errefelé minden egy kicsit hamarabb megtörténik”

A Bács-Kiskun megyei Városföldön tettünk látogatást a közelmúltban. Az összesen mintegy kétezer hektáron növényt termesztő Poly-Fruct Kft. ügyvezetőjével, Polyák Imrével beszélgettünk a Homokhátságon való gazdálkodás nehézségeiről, a talajoltással kapcsolatos tapasztalatairól – és sok minden másról is...

A talajoltás hatásai – mennyi marad a zsebben?

Kísérletek egész sorát végezték már annak kiderítésére, hogy milyen kedvező hatást gyakorol a talajra a Phylazonit. Tudjuk, hogy a talajoltással kijuttatott mikrobák miként tárják fel a tápanyagokat, s azok hasznosulása mennyit lendít a növények fejlődésén, s a hozamokon. De vajon milyen jótékony hatást gyakorol a talajoltás a gazda pénztárcájára? A következőkben leírt két szántóföldi kísérlet eredményei révén, feketén-fehéren kiderül, mennyi marad a zsebben, ha szakszerűen alkalmazzuk a Phylazonit talajoltóanyagot!

Repce: 4,97 t/ha Phylazonittal!

A napokban az utolsó tábláról is betakarították a repcét a Szabadegyházi Agrár Zrt. területein. A gazdaságban a tavaly ősszel vetett repce mindenütt kapott Phylazonit CB-t. Az idei termésátlag hektáronként csaknem nyolc mázsával magasabb a tavalyinál, amikor még nem alkalmaztak Phylazonitot!

Búzában és csicsókában is Phylazonittal

A hazánkban méltatlanul mellőzött haszonnövény, a csicsóka szántóföldi termesztése vonzotta a mezőgazdasághoz Magyar Attilát. A Tolna megyei Nak község határában gazdálkodó partnerünk már két éve sikerrel alkalmazza kukoricában és búzában a Phylazonit CB-t tarlóbontásra. Az idei szezonban először juttatott ki a csicsóka vetőágyába Phylazonit MC-t, és noha messze még a betakarítás, már most látszik, hogy ebben a kultúrában is van helye a talajoltásnak.

„Újra élő talajjal dolgozunk!”

A Fejér megyei Sárbogárdon gazdálkodó partnerünk csak a tényeknek hisz. Ám miután tavaly tavasszal megismerkedett a Phylazonittal, napraforgóban és vetőmag-mustárban is kipróbálta. A kiváló eredmények nyomán az idén újabb kultúrákat vont be a kísérleteibe – és ezúttal sem csalódott!

„Ez itt nem a Hajdúsági-löszhát...”

A Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján gazdálkodó partnerünk hat éve ismerkedett meg a Phylazonittal. A Mosoni-síkság változatos, és éppenséggel nem mindig „gazdabarát” talajviszonyai közepette ma már el sem tudja képzelni nélküle a növénytermesztést.

A Phylazonit is ott lesz a Bábolnai gazdanapokon!

Tisztelt Termelőink, Partnereink!

Idén 29. alkalommal rendezik meg a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokat. A több mint 160 kiállító között, ahogy azt már megszokhatták, mi is jelen leszünk!

Az F8/A standon várjuk Önöket a füves területen, hogy bemutassuk a legfrissebb tapasztalatainkat, eredményeinket. Kollégáink folyamatosan jelen lesznek standunkon, így készséggel állnak rendelkezésre bármilyen, a talajjal, tápanyagpótlással, az okszerű és talajközpontú gazdálkodással kapcsolatos kérdésben. Mindemellett tájékozódhat a tarlóbontás fontosságáról, hatékonyságáról.

Ha érdeklik a részletek, találkozzunk Bábolnán szeptember 10. és 13. között a Phylazonit standjánál. Meghívónkért regisztráljon elektronikusan IDE kattintva!

Dupla hozamok, kevesebb kemikáliával

Az egyik oldalról a Cserhát, a másikról a Mátra zárja közre azt a mintegy nyolcszáz hektáros területet, amelyen Nógrád megyei partnerünk gazdálkodik. A Cserhátalja Kft. már négy esztendeje alkalmazza a Phylazonitot, és – amint a cég ügyvezetője, Bircsák János elmondta – a talajoltás pozitív hatása egyre több téren pés egyre határozottabban érezhető.

A Phylazonit a gyomaendrődi gépbemutatón

Szántóföldi gépbemutatót és szántóversenyt rendeztek az elmúlt hétvégén a Békés megyei Gyomaendrődön. Az eseményről nem hiányozhatott a Phylazonit sem! Sátrunknál a résztvevők megismerkedhettek a korszerű talajoltási technológiával és a Phylazonit kijuttató szerkezettel felszerelt Köckerling magágykészítő géppel is.

Sárbogárdon jártunk...

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a hagyományos Sárbogárdi Területi Szántóversenyt a Fejér megyei település határában. A 2014. augusztus 30-án megtartott eseményen cégünk kiállítóként és támogatóként vett részt.