Hírek oldal

Magyar Termék Nagydíj: közös sikerünk!

Örömmel és büszkén értesítjük kedves partnereinket, hogy az egyedi, szabadalmi oltalommal védett Phylazonit termékcsaládra épülő talajoltó technológia 2013-ban elnyerte a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet az életminőség javítására szolgáló termékek, szolgáltatások között.

Egyedülálló újítás - Veszteségmentes kijuttatás, kontrollált sebességgel

A magas minőségű termék ma már nem elég, éppen ezért folyamatos innovációkkal kívánjuk megkönnyíteni partnereink munkáját, növelve a szakmai precizitást. Legújabb fejlesztésünk a Phylazonit kijuttatószerkezethez kialakított új sebességszabályozó automatika, amely TempoSensor néven került szabadalmi oltalom alá. Az adagoló készülék segítségével egyenletesen lehet a termőföldre kijuttatni a Phylazonit baktériumokat. A berendezés megakadályozza, hogy a munkagép egyenetlen sebessége miatt egyik területre több, máshová kevesebb baktérium jusson, hiszen ez csökkentené a hatékonyságot.

Új technológiai pont született!

Talajkutatások, laboratóriumi vizsgálatok, szervezetek, talajtani intézetek által is közzétett adatok alapján is igazolható: nincs igazán jó talaj Magyarországon! Persze felmerül a kérdés, milyen a „jó” talaj? Végtelenségig lehetne feszegetni a kérdést, de egyvalamiben talajbiológiai elemzés nélkül is megállapodhatunk: minél jobb egy talaj, annál nagyobb talajélettel rendelkezik, melyet aztán a növények fejlődésére fordíthat. Talajélet alatt a talaj mikroorganizmusainak meglétét és aktív működését értjük, lehetőleg méreganyagok, káros szermaradványok nélkül. Külföldön, a nálunk fejlettebb termelői bázissal rendelkező agráriumokban a mikroorganizmusok meglétére és pótlására különösen nagy figyelmet fordítanak termelők, ám hazánkban ez – talán az elmúlt évtizedek téves edukációs irányai miatt – túlságosan háttérbe szorult, miközben a „talajoltás” jelentős hozamnövelő hatásai számokkal is igazolhatók.