Hírek oldal

Phylazonit Technológia - egy jövedelmező repce termesztés alapja

 

A Phylazonit Technológia három alapeleme a talajszerkezet javítása, tápanyagfelvétel fokozása és a növénykondicionálás. A repce esetében az optimális elővetemények a kalászos gabonák. A betakarított gabonatarló maradványainak irányított bontása Phylazonit Tarlóbontó készítmény használatával jelenti az első lépést

"Biztos, hogy a mennyiségben komoly szerepe volt a baktériumtrágyának"

 

Ézsiás István 24 éve dolgozik családi gazdálkodásban, szerinte sokat lehet tenni a hagyományos gazdálkodásban is a sikerért, a hatékony módszerek egyike pedig a baktériumtrágya. 

Business Superbrands Díjas a Phylazonit márka

 

Örömmel és büszkén tudatjuk, hogy 2017-ben a PHYLAZONIT márka elnyerte a Business Superbrands Díjat, amely a kimagasló márkaminőség és a márkaépítésbe fektetett munka elismerése.

A termőtalajok fokozottabb védelmét kezdeményezi az agrártárca

 

A Magyar Talajbaktérium-gyártók és -forgalmazók Szakmai Szervezetének - melynek egyik alapító tagja a Phylazonit is - kezdeményezésére kerekasztal megbeszélést tartottak a Földművelésügyi Minisztériumban a mezőgazdasági talajok védelméről.

Csak jó tapasztalatokról tudok beszámolni

 

Albert István Cecén, a Mezőföld legdélebbi részén él és gazdálkodik. Földjei átlagosan 13,5 aranykoronások. Több mint 200 hektáron termeszt növényeket. A Phylazonittal tíz éve találkozott először, azóta rendszeresen használja a cég termékeit. Nagyon szép eredményeket ér el kevésbé jó adottságú talajokon is.

Phylazonit talajbaktérium készítmények Horsch gépekkel!


A Phylazonit termékeket forgalmazó Agrova Kft. az Axiál Kft.-vel kötött együttműködése keretében Horsch Terrano típusú kultivátorokat vásárol és Phyller kijuttató szerkezetekkel lát el felhasználói számára.

Kedvezőtlen időjárás - Vegyszer okozta perzselés - Hiánytünetek - Életerős állomány? - Kiegyenlített termés? Lehetséges! Energia Humin a stresszoldó!

 

A hektikus időjárás és a posztemergens növényvédelmi kezelések jelentős stressz helyzetet okozhatnak a növények életében, ekkor az állomány fejlődése napokig, akár egy hétig is lelassulhat. Ezen a törvényszerűen bekövetkező helyzeten segít az Energia Humin magas huminsav tartalma, amely önmagában is fontos tápanyagforrás lehet a növény számára. 

Phylazonit kísérletek eredményei a napraforgó vetőmag előállításban

 

Napjainkban a mezőgazdasági termelés legaktuálisabb kérdéseinek egyike a talajok termőképességének fenntartása, illetve a termelés és a környezetvédelem célkitűzéseinek összehangolása a környezeti terhelések csökkentése mellett. Legfontosabb követelmény, hogy a gazdálkodás alkalmazkodjon az ökológiai és ökonómiai viszonyokhoz. A kísérlet távlati célja annak vizsgálata, hogy a baktérium készítmény milyen hatással van a talaj tápanyag készletére, szerkezetére, illetve a talajéletre.

Sorközművelés Phylazonittal

 

Átlagos időjárású tavaszon a kapásnövények sorközművelését a kelést követő négy-öt hét után kezdjük el. Habár az idei tavasz az elmúlt napok tükrében a legkevésbé sem tekinthető átlagosnak, ez a munka lassacskán mindenütt aktuálissá válik. A magasabb hozam, a biztonságos és jövedelmező termelés érdekében a sorközművelés során juttassunk ki Phylazonit baktériumtrágyát!

„Ezen nincs mit számolni”

 

Az Energia Humin lombtrágya a kultúrnövények fejlődéséhez és a magas hozamhoz szükséges mikroelemek teljes palettáját biztosítja. Emellett olyan anyagokat (például 26 g/liter huminsavat) is tartalmaz, amelyek a tápanyagok gyors és hatékony hasznosulását segítik. De vajon hogyan válik be a gyakorlatban? Két Fejér megyei gazdát az Energia Humin levéltrágyával kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztünk.