Hírek oldal

Hosszabbak, erősebbek, egészségesebbek

 

A Vas megyei Bozzai község határában fekvő családi gazdaságnál minden a talajoltásról szól. A baktériumtrágyázást igazolják az ad hoc kísérletek, de erről árulkodnak a legártatlanabb fajtabemutatók és a termőföldeken lakmározó gólyák is.

Gazdálkodjon okosan!

 

Tudjuk, milyen kedvező hatást gyakorol a talajra a Phylazonit. Tudjuk, hogy a talajoltással kijuttatott mikrobák miként tárják fel a tápanyagokat, és azt is tudjuk, hasznosulásuk mennyit lendít a növények fejlődésén és a hozamokon. De vajon mit jelent mindez a pénztárcánkra nézve? Szántóföldi kísérleteinkből feketén-fehéren kiderül, mi marad a zsebben, ha szakszerűen alkalmazzuk a Phylazonit Talajoltót.

A véletlennek köszönhetik a megoldást

 

Véletlen folytán, egy szerencsés földcserét követően ismerkedett meg a Phylazonittal Csókási Lajos. Azóta a napraforgó és a hibridbúza is kiemelkedő hozamot produkál a földjein, a szabadbattyáni gazda pedig mára a talajoltás rendíthetetlen hívévé vált.

A növények meghálálják a törődést

 

A Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján gazdálkodó partnerünk nyolc éve ismerkedett meg a Phylazonittal. Horváth Béla a Mosoni-síkság változatos, nem mindig gazdálkodóbarát talajviszonyai közepette Talajoltó és Tarlóbontó nélkül ma már el sem tudja képzelni a növénytermesztést.

Az új módszer kiállta a próbát!

 

Sárbogárdi partnerünk – cégünk közreműködésével – tanulságos kísérletbe fogott.

A kísérlet során egyfelől a hagyományos, forgatásos tarlóhántást hasonlítottuk össze az okszerű, vízmegtartó, szántás nélküli talajműveléssel. Másfelől arra is kíváncsiak voltunk, hogy eredményez-e jelentős különbséget a fehér mustárkultúrában, ha a tarlómaradványok lebontását elősegítő őszi baktériumtrágyázás után tavasszal, vetés közben újra megkínáljuk Phylazonittal a táptalajt.

Bőséges hozam, maroknyi műtrágya

Az egyik oldalról a Cserhát, a másikról a Mátra zárja közre azt a mintegy nyolcszáz hektáros területet, amelyen Nógrád megyei partnerünk gazdálkodik. A Cserhátalja Kft. már négy éve alkalmazza a Phylazonitot, és – amint a cég ügyvezetője, Bircsák János elmondta – a talajoltás pozitív hatása egyre több téren és egyre határozottabban érezhető.

 

A talajok éve után a talajéletről

A talajbaktériumok szabályozásáról és használatáról beszélt Jordán László, a Nébih növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettese.

Nem sokat kukoricáztak Szabadegyházán

Új korszak köszöntött be a Szabadegyházi Agrár Zrt. életébe.

A homokhátsági talajerő ébredése

 

Polyák Imre eltökélt ember. A Poly-Fruct Kft. ügyvezetője a változatos talajviszonyok, a vékony termőréteg, a szárazság és a kedvezőtlen csapadékeloszlás dacára is bizakodva tekint a jövőbe. Derűlátását sok-sok év kitartó munkájára és a talajoltással szerzett kedvező tapasztalatokra alapozza.

Így maximalizálja termésátlagát!

Ön biztosra veheti-e, hogy mind mennyiségileg, mind a termény beltartalmát tekintve a maximumot hozza-e ki a meglévő földjéből? Minden gazdálkodó erre vágyik, de miért nem egyformák az eredményeik? A tavalyi mezőgazdasági pályázatok kiírásai is azt bizonyítják, hogy a baktériumtrágya használatára nagyobb hangsúlyt kell fektetni.