Hírek oldal

Bőséges hozam, maroknyi műtrágya

Az egyik oldalról a Cserhát, a másikról a Mátra zárja közre azt a mintegy nyolcszáz hektáros területet, amelyen Nógrád megyei partnerünk gazdálkodik. A Cserhátalja Kft. már négy éve alkalmazza a Phylazonitot, és – amint a cég ügyvezetője, Bircsák János elmondta – a talajoltás pozitív hatása egyre több téren és egyre határozottabban érezhető.

 

A talajok éve után a talajéletről

A talajbaktériumok szabályozásáról és használatáról beszélt Jordán László, a Nébih növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettese.

Nem sokat kukoricáztak Szabadegyházán

Új korszak köszöntött be a Szabadegyházi Agrár Zrt. életébe.

A homokhátsági talajerő ébredése

 

Polyák Imre eltökélt ember. A Poly-Fruct Kft. ügyvezetője a változatos talajviszonyok, a vékony termőréteg, a szárazság és a kedvezőtlen csapadékeloszlás dacára is bizakodva tekint a jövőbe. Derűlátását sok-sok év kitartó munkájára és a talajoltással szerzett kedvező tapasztalatokra alapozza.

Így maximalizálja termésátlagát!

Ön biztosra veheti-e, hogy mind mennyiségileg, mind a termény beltartalmát tekintve a maximumot hozza-e ki a meglévő földjéből? Minden gazdálkodó erre vágyik, de miért nem egyformák az eredményeik? A tavalyi mezőgazdasági pályázatok kiírásai is azt bizonyítják, hogy a baktériumtrágya használatára nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

 

Gratulálunk a nyerteseknek! - Agromash nyereményjáték

 

Idén is nyereményjátékkal vártuk az érdeklődőket, melynek sorsolása a mai napon megtörtént. A szerencsés nyertesek névsorát itt láthatják:

Rekordszámú látogató az AGROmashExpon! Köszönjük!

 

Január 27-én nyitotta meg kapuit társrendezvényeivel együtt a 34. AGROmashEXPO és a 6. AgrárgépShow, ahol a tavalyinál is több, 18 ország 350 kiállítója mutatta be termékeit és szolgáltatásait. A teljes Vásárközpont, vagyis 9 pavilon és a hozzájuk tartozó szabadterület, tehát 38 ezer négyzetméter telt meg kiállítóval. A magyar és külföldi piaci szereplők színe-java megjelent az agrár-kiállítási csokron. A több ezer mezőgazdasági gépet, köztük 260 traktort felvonultató eseményre minden idők legtöbb látogatója, több mint 45.000 ember volt kíváncsi.

A talajjavítás jövője!

A talajjavítás fontosságát már minden, a mezőgazdaságban dolgozó szakember elismeri. Hogyan valósulhat meg a talajvédelem, hogyan lehet maximális hozamot elérni és mit kell tenni a stressztűrő termés érdekében? Vajda Pétertől, a Phylazonit ügyvezetőjétől megtudjuk.

 

Idén is a díjazottak között vagyunk - AGROmashEXPO Termékverseny

 

A tavaly bevezetett új termékünkkel, a Phylazonit Talajoltóval mi is pályáztunk az AGROmashEXPO Termékversenyén. 
Örömmel értesültünk róla, hogy 2014 után a zsűri idén is elismerte termékünket!

 

Szécsi Zoli: már az árva kelés is brutális volt a Phylazonittal kezelt területeken!

 

Milyen munkálatokat végeztek így év elején? Van valami újdonság nálatok?

Igen, már most szereztem egy 2,8 méteres, függesztett, magyar gyártású kompaktort a szép és tökéletes magágyhoz, mert szerintem ez az alapja. Elöl van egy sor csipkés tárcsa, utána jön a 21 rugós kapa, hátul pedig két sor rögtörő henger. És természetesen már összeállítottam a mű- és baktériumtrágya tervet is. Ilyenkor egyébként leginkább a gépek karbantartása zajlik. A leszerelése azoknak, amik eddig dolgoztak, és ha vannak, akkor az új gépeknek a beüzemelése.