Hírek oldal

Talajvédelem – a megtervezett jövő!

Csak extra kiadások árán érzi emelhetőnek a terméshozamokat? Azon aggódik, hogy ha így megy tovább, akkor mi lesz pár év múlva? Meglehet, nem vigasz, de nincs egyedül ezekkel a gondolatokkal.

Egyes kutatások szerint Európában jelenleg tizenhétszer!!! gyorsabban pusztul a talaj, mint ahogy helyreáll a minősége. Tehát az alatt az idő alatt, míg 17 kg termőtalaj minősége teljesen leromlik, csak 1 kg-nyi éled újjá. Úgy tűnik, végre világszerte ráébredtek a talajvédelem fontosságára, ezért is lett 2015 a talaj éve. Szerencsére a szakemberek az elmúlt évtizedekben sem tétlenkedtek, hanem megoldást találtak a problémára, ez a megoldás pedig a baktériumtrágya.

 

Bőséges termést, jó egészséget kívánunk 2016-ban is!

 

Vajda Sándor (ügyvezető)

 

Szeretném nagyon megköszönni azoknak a gazdáknak, akik idén is a Phylazonit termékeket használták, hogy a segítségünkkel javítják termőterületeik minőségét. Remélem, hogy a következőkben is olyan gyümölcsöző lesz a kapcsolatunk, mint eddig. Nagyon örülök, hogy együtt, közösen dolgozhatunk azon, hogy hazánkban a termőtalajok minősége egyre jobb és jobb legyen, hiszen ez adja majd a kenyeret, az ételt gyermekeink, unokáink szájába évtizedek, remélhetőleg évszázadok múlva is.

Boldog Új Esztendőt, jó termést kívánok 2016-ra is!


 

Talajjavítás = egyenletes, megbízható termés

A nyereséges gazdálkodás első lépése: talajjavítás

 

Tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy a földje folyamatosan jó minőségű és megfelelő hozamú termést produkáljon? A tápanyagok mellett baktériumok. Ők azok, akiket senki sem lát (legalábbis nem szabad szemmel), de nélkülük szó szerint ’megáll az élet’. A talajjavítás legfontosabb feladata, hogy ezeket a láthatatlan legénykéket egyensúlyban tartsa. Képzelje el őket egy focicsapatként: mindegyiknek megvan a maga pozíciója, feladata. Egyik játékos sem eshet ki, és egyik poszton sem lehetnek túl sokan a másik rovására, ha ütőképes csapatot akarunk.

 

Mezőgazdasági pályázatok? Nyerje rajtuk a legtöbbet!

A mezőgazdasági pályázatok kiírása egyfajta tendenciát, irányt jelöl a jövőre nézve. Általában nagyon is tudatosan terelik a szántóföldi növénytermesztés résztvevőit egyfajta gondolkodás, gazdálkodási szemlélet felé. A 2015-ös AKG pályázat már önmagában megmutatja, milyen nagy jelentősége van a baktériumtrágyáknak. A szakma jeles képviselői hosszas mérlegelés után jutottak arra a felismerésre, hogy a Phylazonit által is képviselt szemlélet lehet az, amely hosszú távon megoldja az egyre romló minőségű talajok problémáját.

 

A baktériumtrágya a föld éltető cseppje lehetne!

„A dolgokat egészében, összefüggéseiben kell vizsgálni, mert ott van a megoldás a természetben”

Ez a gondolat indította id. dr. Béres Józsefet, a Béres Csepp megalkotóját a kutatásra. Talán nem véletlen, hogy a Béres Csepp megszületésével egy időben kezdtek el a talaj javítása mellett elkötelezett kutatók kísérletezni a baktériumtrágyák fejlesztésén. Az ő kísérleteiknek hála született meg a talaj egészségének, egyensúlyának a kialakítására létrehozott szer, a Phylazonit.

 

A vízben játszunk, de a földből élünk - Szécsi Zoli és a Phylazonit

Az öt elem közül már kettőt meghódított

Szécsi Zoltán vízilabdázóként három olimpiai aranyat szerzett és számos világversenyen ért el rangos helyezést, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a vizet meghódította.

Ezt követően új szerelmet választott magának.

A támogatott baktériumtrágyák!

Száz százalékig elégedett a termése mennyiségével és minőségével? És hogy áll a költségekkel? Ha az első kérdésre nem, a másodikra pedig rosszul a válasza, akkor épp itt az ideje, hogy megfontolja a baktériumtrágyák használatát. Ezek ugyanis – ha csodákra nem is képesek – de szakszerű használattal nagyszerű eredményeket hoznak. A talaj szerkezetének javításával a megművelésre fordított kiadások csökkennek. Így a ‘talajlazító’ készítmény dupla hasznot hoz Önnek.

A Phylazonit gondoskodik a jóllétéről

Szeretne gondoskodni a családjáról, hosszú távon anyagi biztonságban tudni őket és saját magát? Mindannyian erre vágyunk. Azonban kevesen fogadják el azt az egyszerű törvényszerűséget: ahhoz, hogy kapjunk, adnunk is kell. Ha a földjétől várja az anyagi jóllétet, akkor gondoskodnia is kell róla. Magyarul: bele kell tennie ahhoz, hogy kivehessen belőle. Biztos, hogy szereti, törődik vele, de az már korántsem biztos, hogy megadja neki mindazokat a dolgokat, amik élettel telivé, könnyen megművelhetővé teszik. A megszokott műtrágya mellett másra is szüksége van.

Olimpikonból földművelő: Szécsi Zoltán új hivatása a föld

Hogyan lesz egy élsportolóból földművelő?

Apai vonalon örököltem egy csatorna partján 40 hektár szántót és 3-4 hektár kicsit ilyen elvadult, elhanyagoltabb, befásodott, gyepes részt. Először úgy voltunk vele, hogy jó vízilabdás módjára úgysem értünk a földhöz, minek foglalkozzunk vele, és el akartuk adni. De amikor egy szép napsütéses őszi napon a párommal kimentünk a földre, mégis úgy döntöttünk, hogy megtartjuk.

A földet is 'etetni' kell, ha azt akarja, hogy adjon!

Mi mindent tett, vagy tenne meg azért, hogy minél nagyobb legyen a terméshozama? És azért, hogy a termése a jelenleginél jobban tűrje a stressz, magasabb legyen a tápanyagtartalma? Nyilvánvalóan mindent, amire csak lehetősége van. Ha valaki életében nem dolgozott földeken, de legalább egy cserepes virága volt otthon, az is tudja, hogy az élettől duzzadó, szerves anyagban gazdag talaj termőerejét semmi sem pótolhatja. Minél dúsabb, elevenebb a talaj, annál erősebb, egészségesebb lesz a növény. A baktériumtrágya számtalan jó tulajdonsága között ezek a hatások is ott vannak. És ahogy a mezőgazdasági pályázatok iránya mutatja, ezt egyre többen felismerik.