Hírek oldal

A véletlennek köszönhetik a megoldást

 

Véletlen folytán, egy szerencsés földcserét követően ismerkedett meg a Phylazonittal Csókási Lajos. Azóta a napraforgó és a hibridbúza is kiemelkedő hozamot produkál a földjein, a szabadbattyáni gazda pedig mára a talajoltás rendíthetetlen hívévé vált.

A növények meghálálják a törődést

 

A Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján gazdálkodó partnerünk nyolc éve ismerkedett meg a Phylazonittal. Horváth Béla a Mosoni-síkság változatos, nem mindig gazdálkodóbarát talajviszonyai közepette Talajoltó és Tarlóbontó nélkül ma már el sem tudja képzelni a növénytermesztést.

Az új módszer kiállta a próbát!

 

Sárbogárdi partnerünk – cégünk közreműködésével – tanulságos kísérletbe fogott.

A kísérlet során egyfelől a hagyományos, forgatásos tarlóhántást hasonlítottuk össze az okszerű, vízmegtartó, szántás nélküli talajműveléssel. Másfelől arra is kíváncsiak voltunk, hogy eredményez-e jelentős különbséget a fehér mustárkultúrában, ha a tarlómaradványok lebontását elősegítő őszi baktériumtrágyázás után tavasszal, vetés közben újra megkínáljuk Phylazonittal a táptalajt.

Bőséges hozam, maroknyi műtrágya

Az egyik oldalról a Cserhát, a másikról a Mátra zárja közre azt a mintegy nyolcszáz hektáros területet, amelyen Nógrád megyei partnerünk gazdálkodik. A Cserhátalja Kft. már négy éve alkalmazza a Phylazonitot, és – amint a cég ügyvezetője, Bircsák János elmondta – a talajoltás pozitív hatása egyre több téren és egyre határozottabban érezhető.

 

A talajok éve után a talajéletről

A talajbaktériumok szabályozásáról és használatáról beszélt Jordán László, a Nébih növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettese.

Nem sokat kukoricáztak Szabadegyházán

Új korszak köszöntött be a Szabadegyházi Agrár Zrt. életébe.

A homokhátsági talajerő ébredése

 

Polyák Imre eltökélt ember. A Poly-Fruct Kft. ügyvezetője a változatos talajviszonyok, a vékony termőréteg, a szárazság és a kedvezőtlen csapadékeloszlás dacára is bizakodva tekint a jövőbe. Derűlátását sok-sok év kitartó munkájára és a talajoltással szerzett kedvező tapasztalatokra alapozza.

Így maximalizálja termésátlagát!

Ön biztosra veheti-e, hogy mind mennyiségileg, mind a termény beltartalmát tekintve a maximumot hozza-e ki a meglévő földjéből? Minden gazdálkodó erre vágyik, de miért nem egyformák az eredményeik? A tavalyi mezőgazdasági pályázatok kiírásai is azt bizonyítják, hogy a baktériumtrágya használatára nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

 

Gratulálunk a nyerteseknek! - Agromash nyereményjáték

 

Idén is nyereményjátékkal vártuk az érdeklődőket, melynek sorsolása a mai napon megtörtént. A szerencsés nyertesek névsorát itt láthatják:

Rekordszámú látogató az AGROmashExpon! Köszönjük!

 

Január 27-én nyitotta meg kapuit társrendezvényeivel együtt a 34. AGROmashEXPO és a 6. AgrárgépShow, ahol a tavalyinál is több, 18 ország 350 kiállítója mutatta be termékeit és szolgáltatásait. A teljes Vásárközpont, vagyis 9 pavilon és a hozzájuk tartozó szabadterület, tehát 38 ezer négyzetméter telt meg kiállítóval. A magyar és külföldi piaci szereplők színe-java megjelent az agrár-kiállítási csokron. A több ezer mezőgazdasági gépet, köztük 260 traktort felvonultató eseményre minden idők legtöbb látogatója, több mint 45.000 ember volt kíváncsi.