Hírek oldal

A talajjavítás jövője!

A talajjavítás fontosságát már minden, a mezőgazdaságban dolgozó szakember elismeri. Hogyan valósulhat meg a talajvédelem, hogyan lehet maximális hozamot elérni és mit kell tenni a stressztűrő termés érdekében? Vajda Pétertől, a Phylazonit ügyvezetőjétől megtudjuk.

 

Idén is a díjazottak között vagyunk - AGROmashEXPO Termékverseny

 

A tavaly bevezetett új termékünkkel, a Phylazonit Talajoltóval mi is pályáztunk az AGROmashEXPO Termékversenyén. 
Örömmel értesültünk róla, hogy 2014 után a zsűri idén is elismerte termékünket!

 

Szécsi Zoli: már az árva kelés is brutális volt a Phylazonittal kezelt területeken!

 

Milyen munkálatokat végeztek így év elején? Van valami újdonság nálatok?

Igen, már most szereztem egy 2,8 méteres, függesztett, magyar gyártású kompaktort a szép és tökéletes magágyhoz, mert szerintem ez az alapja. Elöl van egy sor csipkés tárcsa, utána jön a 21 rugós kapa, hátul pedig két sor rögtörő henger. És természetesen már összeállítottam a mű- és baktériumtrágya tervet is. Ilyenkor egyébként leginkább a gépek karbantartása zajlik. A leszerelése azoknak, amik eddig dolgoztak, és ha vannak, akkor az új gépeknek a beüzemelése.

 

Talajvédelem – a megtervezett jövő!

Csak extra kiadások árán érzi emelhetőnek a terméshozamokat? Azon aggódik, hogy ha így megy tovább, akkor mi lesz pár év múlva? Meglehet, nem vigasz, de nincs egyedül ezekkel a gondolatokkal.

Egyes kutatások szerint Európában jelenleg tizenhétszer!!! gyorsabban pusztul a talaj, mint ahogy helyreáll a minősége. Tehát az alatt az idő alatt, míg 17 kg termőtalaj minősége teljesen leromlik, csak 1 kg-nyi éled újjá. Úgy tűnik, végre világszerte ráébredtek a talajvédelem fontosságára, ezért is lett 2015 a talaj éve. Szerencsére a szakemberek az elmúlt évtizedekben sem tétlenkedtek, hanem megoldást találtak a problémára, ez a megoldás pedig a baktériumtrágya.

 

Bőséges termést, jó egészséget kívánunk 2016-ban is!

 

Vajda Sándor (ügyvezető)

 

Szeretném nagyon megköszönni azoknak a gazdáknak, akik idén is a Phylazonit termékeket használták, hogy a segítségünkkel javítják termőterületeik minőségét. Remélem, hogy a következőkben is olyan gyümölcsöző lesz a kapcsolatunk, mint eddig. Nagyon örülök, hogy együtt, közösen dolgozhatunk azon, hogy hazánkban a termőtalajok minősége egyre jobb és jobb legyen, hiszen ez adja majd a kenyeret, az ételt gyermekeink, unokáink szájába évtizedek, remélhetőleg évszázadok múlva is.

Boldog Új Esztendőt, jó termést kívánok 2016-ra is!


 

Talajjavítás = egyenletes, megbízható termés

A nyereséges gazdálkodás első lépése: talajjavítás

 

Tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy a földje folyamatosan jó minőségű és megfelelő hozamú termést produkáljon? A tápanyagok mellett baktériumok. Ők azok, akiket senki sem lát (legalábbis nem szabad szemmel), de nélkülük szó szerint ’megáll az élet’. A talajjavítás legfontosabb feladata, hogy ezeket a láthatatlan legénykéket egyensúlyban tartsa. Képzelje el őket egy focicsapatként: mindegyiknek megvan a maga pozíciója, feladata. Egyik játékos sem eshet ki, és egyik poszton sem lehetnek túl sokan a másik rovására, ha ütőképes csapatot akarunk.

 

Mezőgazdasági pályázatok? Nyerje rajtuk a legtöbbet!

A mezőgazdasági pályázatok kiírása egyfajta tendenciát, irányt jelöl a jövőre nézve. Általában nagyon is tudatosan terelik a szántóföldi növénytermesztés résztvevőit egyfajta gondolkodás, gazdálkodási szemlélet felé. A 2015-ös AKG pályázat már önmagában megmutatja, milyen nagy jelentősége van a baktériumtrágyáknak. A szakma jeles képviselői hosszas mérlegelés után jutottak arra a felismerésre, hogy a Phylazonit által is képviselt szemlélet lehet az, amely hosszú távon megoldja az egyre romló minőségű talajok problémáját.

 

A baktériumtrágya a föld éltető cseppje lehetne!

„A dolgokat egészében, összefüggéseiben kell vizsgálni, mert ott van a megoldás a természetben”

Ez a gondolat indította id. dr. Béres Józsefet, a Béres Csepp megalkotóját a kutatásra. Talán nem véletlen, hogy a Béres Csepp megszületésével egy időben kezdtek el a talaj javítása mellett elkötelezett kutatók kísérletezni a baktériumtrágyák fejlesztésén. Az ő kísérleteiknek hála született meg a talaj egészségének, egyensúlyának a kialakítására létrehozott szer, a Phylazonit.

 

A vízben játszunk, de a földből élünk - Szécsi Zoli és a Phylazonit

Az öt elem közül már kettőt meghódított

Szécsi Zoltán vízilabdázóként három olimpiai aranyat szerzett és számos világversenyen ért el rangos helyezést, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a vizet meghódította.

Ezt követően új szerelmet választott magának.

A támogatott baktériumtrágyák!

Száz százalékig elégedett a termése mennyiségével és minőségével? És hogy áll a költségekkel? Ha az első kérdésre nem, a másodikra pedig rosszul a válasza, akkor épp itt az ideje, hogy megfontolja a baktériumtrágyák használatát. Ezek ugyanis – ha csodákra nem is képesek – de szakszerű használattal nagyszerű eredményeket hoznak. A talaj szerkezetének javításával a megművelésre fordított kiadások csökkennek. Így a ‘talajlazító’ készítmény dupla hasznot hoz Önnek.