Phylazonit Szója

A kifejezetten szója kultúrák számára fejlesztett készítményben a Phylazonit Talajoltó oldatot olyan Rhyzobium törzsekkel egészítettük ki, amelyek a szója gyökérzetén a gümők képződését, ezáltal a levegőből történő nitrogén megkötését jelentősen növelik. Növekszik a termés mennyisége, valamint fehérjetartalma is.

Az élő és fajtaspecifikus Rhyzobium törzsekkel történő talajoltás előnyösebb a por lakú csávázáshoz képest. A szója gyökerén gümőt képező Bradyrhizobium japonicum jellemzője, hogy a gümőkben a felszaporodott baktériumok intenzív légköri nitrogénkötésre képesek. A megkötött nitrogén a gümőkben legtöbbször aminosavak formákban jelennek meg, és a gazdanövény számára közvetlenül hasznosíthatók.

A növénnyel együtt élő baktériumok fajspecifikusak, ezért mesterséges fertőzéskor többnyire különbözőpillangós növényfajokra specifikus Rhizobium fajokat használnak. A talaj oltására jól használható baktériumszuszpenziót, könnyen megfelelő mennyiségben lehet a talajba juttatni. Légköri nitrogénkötésük optimális esetben évi 300 kg/ha is lehet.

 

Baktériumtörzsek (Bradyrhizobium japonicum, Bacillus megaterium, Bacillus subtilis, Pseudomonas putida, Pseudomonas fluorescens), tápoldat.
 

Szántóföldi kultúráknál: 10-20 l/ha dózissal.
Kertészeti kultúránál: 10-20 l/ha dózissal.
 

Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában 10-20 l/ha mennyiségben, 100-300 l/ha vízmennyiséggel, vetés, ültetés előtt a teljes felületre kijuttatva és azonnal bedolgozva, vagy speciális kijuttató szerkezettel 20-40 l/ha lémennyiséggel a teljes felületre kijuttatva majd a magágyba keverve, vagy a vetéssel egy menetben a vetőbarázdába injektálva.
 

Phylazonit termékeink hatékonyan járulnak hozzá minden növénykultúra fejlődéséhez. Ismerje meg többi termékünket is!

A Phylazonit Szója készítmény biztonsági adatlapjának megtekintéséhez kattintson ide.