Phylazonit Talajregeneráló

Gyökeresedés elősegítése, védelem a patogén talajgombák ellen

 

A Phylazonit Talajregenerálót azon gazdáknak ajánljuk, akik fontosnak tartják a növény kezdeti fejlődésének segítését és a csíranövény betegségekkel szembeni védelmét.

A készítményben lévő baktérium törzseket úgy válogattuk össze, hogy hormontermelésük révén serkentsék a gyökeresedést és gyorsítsák a csíranövény fejlődését. Anyagcsere folyamataik révén olyan antibiotikum szerű anyagokat termelnek, melyeket a talajlakó gombák elkerülnek. Sziderofor termelő képességük következtében a gyökérfelület környezetében korlátozzák a gombák szaporodását. A különböző talajtípusokhoz és körülményekhez jól alkalmazkodó és gyorsan szaporodó Pseudomonas és Bacillus törzsek az élettér elfoglalásával kiszorítják a káros hatású mikroorganizmusokat. Ez a tulajdonság különösen fontos lehet azoknál a gazdaságoknál, ahol nem tudják betartani a vetésforgó által kívánt követelményeket. Hasonlóan ajánlatos még olyan esetekben, amikor az egymást követő kultúrákat azonos betegségek támadhatják, károsítják. A készítmény felhasználható bioterületeken is, így az ökológiai gazdálkodás legfontosabb preventív készítménye lehet.
 

Miért kedvező a Phylazonit Talajregeneráló használata?

  • elősegíti az állomány egyöntetű kelését
  • csökkenti a monokultúra negatív hatását
  • ellenállóbbá teszi a sérülékeny csíranövényt
  • serkenti a tápanyagok felvételét
  • erősebb, fejlettebb állományt képez
  • javítja az ellenálló képességet, stressztűrést

 

Baktériumtörzsek (Pseudomonas putida, Pseudomonas fluorescens, Bacillus megaterium, Bacillus subtilis),
csíraszám: 109 db/cm3, tápoldat.
 

Szántóföldi kultúráknál: 10-20 l/ha dózissal.
Kertészeti kultúránál: 10-20 l/ha dózissal.
 

Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában 10-20 l/ha mennyiségben, 100-300 l/ha vízmennyiséggel, vetés, ültetés előtt a teljes felületre kijuttatva és azonnal bedolgozva, vagy speciális kijuttató szerkezettel 20-40 l/ha lémennyiséggel a teljes felületre kijuttatva majd a magágyba keverve, vagy a vetéssel egy menetben a vetőbarázdába injektálva.
 

Phylazonit termékeink hatékonyan járulnak hozzá minden növénykultúra fejlődéséhez. Ismerje meg többi termékünket is!

A Phylazonit Talajregeneráló készítmény biztonsági adatlapjának megtekintéséhez kattintson ide.