Termelői tapasztalatok

 

Nekünk sokat számít termelőink véleménye!

 

Termelőink országszerte osztják meg velünk tapasztalataikat, véleményüket, amiből rendre kiderül, miért is érdemes a Phylazonit baktérium-készítményeket alkalmazni. Ha Ön már kipróbálta termékeinket, ossza meg velünk tapasztalatait! Sosem lehet tudni, a Phylazonit épp mely kultúrában vagy talajviszony között szárnyalja túl az elvárásokat.

Ha még nem próbálta ki termékeinket, olvassa el, mit tapasztaltak mások. Bármilyen kérdés vagy észrevétel kapcsán keresse bizalommal tanácsadóinkat az ország bármely területéről.

 

 

 

 


 

          
 

„Egyaránt használom a talajoltó és a tarlóbontó terméket is 15 liter/ha dózisban. Tavasszal a napraforgó vetéssel egy menetben, nyáron gabona tarló bontáshoz, repce vetés előtt és ősszel napraforgó tarló bontáshoz. A pozitív véleményem 3 évnyi tapasztalat után az, hogy most már termelő technológiánk része lett a Phylazonit termékcsalád. A Phylazonit készítmények rendszeres, szakszerű használata a talajélet és a talajszerkezet javítása mellett kezdeti fejlődésében kiegyenlített, egészségesebb, magasabb terméshozamot adó növényál­lományt eredményez. A cég és a velem közvetlen kapcsolatot tartó tanácsadó minden kérdésemre és kérésemre választ, megoldást kínált. A termék minősége és a logisztika nem okozott fennakadást a munkánk ütemezésében, a kért időre és kifogástalan minőségben kaptuk meg a Phylazonitot.

Azért ajánlom a Phylazonit készítmények alkalmazását, mert a terméshozamok növelése, a földjeink állapotának javítása minden termelőnek fontos célja. A tapasztalatok tükrében pedig elmondhatom, a Phylazonit nagyban hozzájárul ezen célok eléréséhez, a szélsőséges időjárási körülmények ellenére stabil és kiszámítható gazdálko­dáshoz.”

Csorba Béla
„Aranykalász” Kft. Zagyvaszántó

 


 


 

„Kétéves tapasztalat alapján a Phylazonit készít­ményekkel elégedett vagyok. A termékeknek különböző, más jellegű Starter trágyákkal történő felhasználhatóságát az idén kukoricában vizsgáltam. Vetéssel egy menetben RADISTART LF + Phylazonit talajoltó együtt történő felhasználása nagyon bíztató eredményt hozott. Az Energia Humin lombtrágyaként való felhasználásával szintén elégedett vagyok.

A termékekkel kapcsolatos eredményekről napra­kész információ áll rendelkezésemre. A kiszállítás jól szervezett. A szaktanácsadóval rendszeres kapcso­latban vagyok. A nálam tapasztalt eredmények alapján véleményem, hogy a Phylazonit baktériumké­szítmények felhasználása esetén lehetőség nyílik eredményesebb gazdálkodásra.”

Enessey Zoltán
Nemesgörzsöny

 


 

     
 

„Csaknem 3000 hektáron gazdálkodunk. Föld­jeink Arany-féle kötöttségi értéke átlagosan 50 körüli, de vannak 60-at jócskán meghaladó terü­leteink is. Nehezen megművelhető, valódi perctalaj a miénk. Az egyik percben még annyira vizes, hogy rá sem lehet menni a táblára, a következőben pedig már annyira száraz és kemény, hogy talajrombolás nélkül lehetetlen megművelni. A két szélsőséges állapot között nekünk kell eltalálnunk azt a pillanatot, amikor gazdaságosan és hatékonyan elvégezhetjük rajta a munkát. A nehéz körülményeket és a kedvezőtlen adottságokat már több éve a Phylazonit talajbaktériumaival ellensúlyozzuk. Nálunk évről évre magasabbak a hozamok, mint a környező gazdaságokban, és a jobb talajszerkezet eredményeként a termelés biztonságosabbá és jövedelmezőbbé vált. Mindez pedig egyértelműen az okszerű talajművelés és a Phylazonit párosának köszönhető, ezért ajánlom gazdatársaimnak”

Samu Gábor
Agro-Déló Kft., Békés

 


 

     
 

„Véleményem szerint a Phylazonit tarlóbontó használata után javul a talajok szerkezete, víz- és hőháztartása, már 1-2 éves alkalmazás után érezhetően könnyebb művelni a földjeinket. A Phylazonit készítményeknél a kiváló hatékonyság kedvező árral is párosul. A szaktanácsadói hálózat jól képzett szakem­berekből áll. Nálunk kedvezőek a tapasztalatok a Phylazonit termékcsaláddal kapcsolatban, ezért arra biztatok mindenkit, hogy a saját területén próbálja ki és győződjön meg a termékek hatékonyságáról.”

Boros János
Töltéstavai Mg. Zrt., Töltéstava

 


 


 

„Évek óta használom a Phylazonit termékeket, és nagyon meg vagyok elégedve, mert minő­ségben és mennyiségben is látszik jótékony szerepük. A talajok állapotára gyakorolt hatásuk kiváló. A vállalat képviselői gyakran látogatnak, a kapcsolattartás kiváló, a problémák megol­dása azonnali. Nagyon rugalmasak. Azért ajánlom a Phylazonitot, mert nagyon megbízható a készítmény, és könnyű a kijuttatása is.”

Kovács Bálint
Páty

 


 

     
 

„ Március hónapban esedékessé vált néhány szántóterületünkről a talajmintavétel. Kézi módszerrel, ásóval végeztem a minták begyűjtését. Vegyesen volt őszi vetés (búza, árpa, repce, lucerna) és őszi szántás.

Többségében saját területről volt szó, de volt néhány, amit bérmunkában művelünk kisebb gazdáknak. A talajmunka minősége, elvégzésének ideje megegyezett és ugyanazokkal a gépekkel történt. A különbség a trágyázásban volt. Mi a saját területeinkre komplex műtrágyákat is kijuttatunk, illetve évek óta használjuk a Phylazonit talajbaktérium készítményeit. A bérmunkában művelt területek a tulajdonosok kérése alapján (költségtakarékosságból?) hosszú évek óta csak 2 q/ha Pétisót kaptak.
A szembetűnő különbség észrevételéhez nem kellett semmiféle tudományos módszert alkalmaznom. A saját területeink minden ásónyomában hemzsegtek a kövér földigiliszták, úgy kellett kiválogatnom a földet a giliszták közül. A talaj morzsalékos volt, látszott, hogy tele van élettel. A „szerényen” trágyázott területeknél pedig több hektárt és többféle területet is bejárva összesen 1-2 db kisebb földigilisztát találtam. Más volt a szerkezete, itt inkább a talaj kómás állapotáról beszélhetünk.”

Barabás László
Sárszentágota

 


 


 

„Nem elég elvetni és a szokványos technológiákat használni, plusz jövedelmet csak akkor lehetséges elérni, ha többet is fektetünk be. A gazdák, akik a bemutatókon járnak és látják, hogy mennyire hatékony a Phylazonit technológia, fogékonyak az újításokra. Az aratás után sokan felhívnak bennünket a terméseredmények után érdeklődve. De nemcsak a terméseredményekben látszik meg a Phylazonit termékek hatása, a Phylazonit Tarlóbontó és Talajoltó rendszeres használatával észrevehetően csökken a gázolaj fogyasztás és a belvizes területek száma is alacsonyabb a javuló talajszerkezetnek köszönhetően. Azt tapasztaltuk, hogy a kihagyott, kezeletlen kontroll területhez képest nagyjából 10 százalékos a gázolaj megtakarításunk a kezelt területeken. Nekünk megéri használni a baktériumtrágyát. Úgy számoljuk, hogy a ráfordított költség és a megtérülés közötti index 3-4-szeres.”

Nagy Imre Gábor
Bozzai

 


 

           ​
 

„A Phylazonit termékek közül a Talajoltót használjuk, a hatodik szezont kezdjük vele. Az első három évben kísérleteztünk a baktériumokkal, a napraforgóval indultunk, utána jött a repce, a búza és a kukorica. A kultúrákban a táblákat megosztottuk, felét elvetettük hagyományosan, másik felét pedig a termékkel kezeltük. Minden év végén aratáskor mértük a hozamokat. Az eredmények hozták a várt formát, mindig több termés volt a kísérleti részen. Átlagban 15 százalékkal lett jobb a végeredmény a kezelt területen.
A kukoricánál csökkentettük a kijuttatott nitrogén mennyiségét is. A Phylazonit baktériumtrágya előtt egy hektáron jellemzően 4 mázsa műtrágyát használtunk, most a baktériumtrágya mellett már csak átlag 2 mázsával szórjuk a területet.
Az első két-három év után láttuk a Phylazonit termékének pozitív hatását és úgy ítéltük meg, hogy érdemes vele hosszú távon is foglalkozni. Azóta minden kultúrában, a teljes területen használjuk.„

Trexler Ferenc
Szabadegyháza

 


 

     
 

"A fenntartható gazdálkodás híve vagyok, baktériumtrágyát használok földjeimen, mert a Phylazonit technológia három fő pillérre épít: a talaj szerkezetének javítására, a tápanyagfelvétel hatékonyságának fokozására és a növény ellenálló-képességének növelésére.
A titok a baktériumtrágya mellett a mulcshagyó talajművelés és a zöldtrágyázás. Egyre többen vágnak bele, mivel látják ennek hatékonyságát. Én ellene vagyok annak, hogy a földről elhordjuk a szerves anyagot, hiszen benne vannak a tápanyagok (nitrogén, foszfor, kálium), ha elvisszük, a talaj fedés nélkül marad és kiég. Ha pedig elhal benne az élet, romlik az állapota. Összességében a kár sokszorosa annak a haszonnak, amihez a maradványok eladásából jutunk. Minden rosszabb minőségű talajnál, ahol elkezdtük a Phylazonit baktériumtrágyázást, javulást tapasztaltunk.
A Phylazonit termékeit én elsősorban a fenntartható gazdálkodás miatt ajánlom. A baktériumtrágya javítja a talaj minőségét, víz- és hőháztartását, így az jól művelhetővé, morzsás szerkezetűvé válik. A Phylazonit termékek rendszeres használatával nem mellékesen az üzemanyag költségeinket is csökkenteni tudtuk.”

Kapeller Zoltán
Mezőszilas